Over Give a Day

Maak kennis met ons concept

Give a Day is een platform waar mensen en organisaties elkaar op een betere manier kunnen vinden.

Iedereen heeft tijd. Alleen haalt niet iedereen er altijd het maximum uit aan relevante, waardevolle en verrijkende mogelijkheden. Give a Day wil iedereen inspireren om hun tijd te‘ontverspillen’, want mensen worden gelukkiger van goed bestede tijd in een zelfgekozen omgeving. Onze missie is meer mensen overtuigen om te vrijwilligen door ze te doen beseffen dat ze tijd overhebben of beter kunnen besteden. We zetten wensen en talenten centraal en maken er een belevenis van. Dat is vrijwilligen: een verrijkende belevenis. Elk klein stukje tijd is de moeite waard om gebruikt te worden. De leuke ervaring en persoonlijke groei van de vrijwilliger staat centraal.

Langs de andere kant hebben vrijwilligersorganisaties nood aan vrijwilligers. Give a Day is ervan overtuigd dat organisaties groeien als ze vrijwilligers laten groeien. De Give a day-website verenigt de wensen van vrijwilligers en organisaties in een nieuw community platform voor vrijwilligers. Vrijwilligers en organisaties kunnen elkaar zoeken op basis van bepaalde wensen en elkaar contacteren als er een match is. Organisaties kunnen ook vrijwilligersactiviteiten aanmaken om vrijwilligers te inspireren en motiveren.

Give a Day is vrijwilligersactiviteiten vinden voor jezelf en de samenleving: vrienden maken, je ervaring inzetten, een verschil maken, bijleren, plezier maken, experimenteren, voordelen krijgen, meebeslissen, de buurt versterken, je vaardigheden inzetten,ervaring opdoen, ontmoeten, achter de schermen kijken, anderen helpen, je plek vinden...Daarom zijn we méér dan zomaar een platform, we willen graag een community zijn, van mensen en organisaties.