Logo vzw Stoomcentrum Maldegem

vzw Stoomcentrum Maldegem

  • Maldegem

Alle vacatures

Exploitatie

Stationsplein 8, 9990 Maldegem

Wanneer de spoorweg en het materieel volledig in orde zijn, kunnen we u een ritje aanbieden langs onze museumlijn. Trouwe bezoekers weten dat er op deze dagen een legertje vrijwilligers aan het werk is om de dag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dit kan gaan over: - Besturen van voertuigen (na opleiding van 2 jaar en 18+) - Meehelpen met catering - Begeleiding van treinen - Ontvangst aan ka

Treinonderhoud

Stationsplein 8, 9990 Maldegem

Een goed onderhouden spoorlijn is één zaak, ook ons rollend materieel moet technisch in orde zijn. Al ons materieelonderhoud gebeurt in onze goed uitgeruste werkplaats. Daar hebben we al het benodigd materieel om stoomlocomotieven, diesellocomotieven, dieselmotorwagens en rijtuigen te restaureren. Het restaureren kan enkele maanden in beslag nemen.

Exploitatie

Stationsplein 8, 9990 Maldegem

Wanneer de spoorweg en het materieel volledig in orde zijn, kunnen we u een ritje aanbieden langs onze museumlijn. Trouwe bezoekers weten dat er op deze dagen een legertje vrijwilligers aan het werk is om de dag zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Spooronderhoud

Stationsplein 8, 9990 Maldegem

Vooraleer een trein veilig kan rijden, moet de spoorweg zelf in orde zijn. Twee keer per jaar komen professionele keurders van Infrabel (De Belgische spoorinfrastructuurbeheerder) de staat van onze museumspoorlijn controleren. Afhankelijk van hun opmerkingen moeten we verschillende werken uitvoeren: vervangen van dwarsliggers, vernieuwen spoorwegovergangen, hellingen in bochten, ...

Stap in en maak een onvergetelijke reis naar het verleden doorheen het prachtige Meetjesland! De historische treinen worden getrokken door echte stoomlocomotieven waarvan de oudste meer dan 120 jaar oud is! Je kan ook meerijden met motorwagens waar je een kijkje kan nemen in de stuurpost van de treinbestuurder. De stoomtrein vertrekt vanuit het station van Maldegem. Dit beschermde station werd gebouwd in 1863 en gerestaureerd in 2015. Onderweg naar Eeklo rijdt de stoomtrein over het schipdonkkanaal via de beschermde ophaalbrug uit 1947. Het Stoomcentrum Maldegem bezit de grootste collectie stoomlocomotieven in Vlaanderen. Behalve de rit naar Eeklo kan je ook een rit maken met de smalspoortrein naar Donk en een filmvoorstelling bekijken in het bioscooprijtuig.

Thema's

Administratie

Administratie

Handig

Handig

Begeleiding

Begeleiding

Denken

Denken

Communicatie

Communicatie

Financieel

Financieel

Organiseren

Organiseren

Educatie

Educatie

Horeca

Horeca

Mijn vestiging

vzw Stoomcentrum Maldegem

Stationsplein 8, 9990 Maldegem

Medewerkers

Tijl Desmet

Lid van de Raad van Bestuur

Klik om te tonen 0495759853