Logo Vonak vzw

Vonak vzw

 • BRASSCHAAT

Alle vacatures

Mystery shopper

2930 BRASSCHAAT

In het kader van de prijs 'klantvriendelijkste ondernemer 2018' bezoek je een aantal handelszaken in Brasschaat als mystery shopper. Met een vragenlijst sturen we je op pad en zal je scores toekennen. Je bezoekt 10 handelszaken. Je ontvangt een duidelijk overzicht van te bezoeken handelszaken. De bezoeken dienen plaats te vinden tussen 15 oktober en 15 november 2018.

Chauffeur voor vervoer naar voetbaltraining

2920 KALMTHOUT

Om een leerling uit Wilgenduin in Kalmthout de kans te geven aan de voetbaltraining deel te nemen, zoeken we een vrijwilliger die hem/haar op maandagavond om 15.30u op school kan ophalen en naar de voetbaltraining kan brengen. Je haalt de leerling op van school in Kalmthout en bent nog even aanwezig tot de trainer arriveert. De training start om 16.30u. Vervoer naar huis is niet nodig.

Zwembegeleidster Ludentia

De Mortel 39B, 2930 BRASSCHAAT

Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar een vrouwelijke begeleidster. Je begeleidt personen met een beperking tijdens hun zwemactiviteit. Je doet oefeningen voor en werkt mee aan het creëren van een ontspannen groepssfeer. Je bent sportief aangelegd en hebt voldoende zwemervaring. Je kan zwemmen en kent de belangrijkste technieken.

Speelbabbel zoekt vrijwilligers

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

De Speelbabbel is een plek waar je kind nieuw speelgoed ontdekt, kan oefenen met praten, vriendjes maakt en andere grote mensen ontmoet in jouw veilige aanwezigheid. Samen met een team vrijwilligers zet je de Speelbabbel klaar. Je legt speelgoed klaar en zorgt voor een warm onthaal. Je luistert naar de verhalen van ouders en geeft hen tips en verwijst indien nodig door. Je speelt met de kinderen.

Vrijwilliger begeleider slaapklas

Heybleukenstraat 21, 2980 Halle

GO! Basisschool Klim-op biedt onderwijs aan leerlingen van 2,5 tot 12 jaar. Wij zijn op zoek naar een begeleider voor maandag, dinsdag of donderdag van 13u tot 14.45u à 15u. Je kan goed omgaan met mensen en kinderen. De begeleider gaat met de peuters naar toilet, helpt hen bij het uitkleden, ... Onze school is gelegen in het hart van Sint-Antonius, in de Heybleukenstraat 21.

Enqueteafname shoppingevenement

2930 BRASSCHAAT

Je gaat op pad in een winkelzone in Brasschaat en stelt bezoekers tijdens een shoppingevenement enkele vragen d.m.v. een enquêteafname. Deze gegevens zal je onmiddellijk en digitaal verwerken. De bevraging omvat een 5 tal vragen en neemt gemiddeld 2 tot 3 minuten per bevraging in beslag.

Boodschappenvrijwilliger

Handelslei 167, 2980 Zoersel

Gaat u wekelijks naar de winkel? Hebt u vijf minuten extra tijd? Helpt u mensen in uw buurt graag een handje? Antwoordde u hierop drie keer ja, dan bent u de perfecte kandidaat voor onze gloednieuwe boodschappendienst en precies diegene die wij zoeken. Boodschappen doen lijkt een alledaagse bezigheid. Ziet u het zitten om voor zorgbehoevende Zoerselaars boodschappen te doen? Neem dan contact op.

Vrijwilliger seniorenrestaurant

Molenstraat 70, 2970 Schilde

Voor het seniorenrestaurant in Schilde zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een paar keer per week het seniorenrestaurant runnen. U werkt in een team waarbij u wisselende taken verricht. U ontvangt gasten, dekt tafels, schept warm eten op schalen en borden, zorgt voor een gastvrije sfeer en ruimt na afloop alles weer op (kleine afwas). Er is een horecavaatwasser aanwezig. Meld u snel aan!

Domo zoekt vrijwilligers

Puttenhoflaan 25, 2970 'S Gravenwezel

Heeft u tijd vrij en wil u die wel delen met gezinnen met jonge kinderen? Domo Schilde-Zandhoven-Zoersel is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan kwetsbare gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. Vrijwilligers bezoeken één keer per week een gezin om samen te spelen, te luisteren, te lezen, ... Hiermee wil Domo kinderen meer kansen bieden om op te groeien.

Vrijwilligers voor Speelbabbel in Schilde

Eugeen Dierckxlaan 24, 2970 Schilde

Heb jij een hart voor kleine kinderen en hun ouders? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken voor onze Speelbabbel! In november 2018 gaat de Speelbabbel in Schilde open. Je zorgt voor een warm onthaal voor de ouders en kinderen en tussendoor voor een stukje fruit en water voor de kindjes, een kopje koffie of thee voor de volwassenen, je helpt mee bij de praktische voorbereiding en opruim, ...

Huiswerkbegeleider Schoten

2900 SCHOTEN

Heb je zin en tijd om gedurende een (paar) uurtje(s) per week mee te draaien in een klasje voor kinderen van het eerste of tweede leerjaar om hen te begeleiden in het maken van huiswerk? Dan ben jij de geknipte persoon om ons team te vervoegen! Je wordt mee opgenomen in een beurtrol met andere vrijwilligers. Je beslist zelf wanneer je komt en wanneer niet. Er kunnen 6 kinderen begeleid worden.

Administratieve kracht gezocht

2930 BRASSCHAAT

Ik zoek een vrijwilliger die mij thuis kan ondersteunen en helpen als ik administratieve vragen heb. Zelf ben ik niet meer zo mobiel. Ik hoop een vlotte persoon te vinden die met iedereen kan samenwerken. Je kan Nederlands schrijven, lezen en spreken en helpt mij bij computerwerk. Er dient geen frequentie afgesproken te worden. Het is voornamelijk vraag- en aanbodgericht werken.

Tuinonderhoud kinderopvang Tierlantijn

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Tierlantijn is een inclusieve kinderopvang. Kinderen tussen 0 en 3 jaar worden er opgevangen. De opvanginitiatieven hebben een mooi tuintje. Deze tuin zou regelmatig onderhouden moeten worden. Denk hierbij aan gras afrijden. Zo kunnen de kinderen in een mooie en veilige tuin blijven spelen. Onze locaties zijn: Hofstraat 14, 2910 Essen,Den Geer 4, 2180 Ekeren en Kapelsestraat 37, 2950 Kapellen.

Vrijwilliger digitaal spreekuur

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

Op dinsdagavond om de 14 dagen zoeken we een vrijwilliger om mensen met digitale vragen te helpen. Mensen kunnen boeken online verlengen of reserveren maar weten niet waar te beginnen. Er kunnen ook vragen over e-mail, Facebook, Skype of wifi gesteld worden. Daarnaast ondersteun je mensen bij het aanvragen van een attest en geef je tips over apps rond de tablet en/of smartphone.

Voorlezen kinderopvang Tierlantijn

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Wij zoeken voor inclusieve kinderopvang Tierlantijn (0-3 jaar) een vrijwilliger om voor te lezen, net voor de kindjes gaan slapen. De kindjes worden dan allemaal nog eens verschoond. Het zou fijn zijn voor de andere kindjes om dan rustig naar een verhaaltje te kunnen luisteren. Dit rond 12u 's middags.

Chauffeur van en naar school

2150 Borsbeek

Pelle zit op de basisschool Burgemeester Marnix-Amerolaan in Schoten. Hij heeft de ziekte van Duchenne. Hij is nog mobiel, wij gebruiken een manuele rolstoel voor lange afstanden. Soms wordt de niet opplooibare kinderstoel mee naar school gevraagd. Pelle verblijft in co-ouderschap (week-week).

Huiswerkbegeleiding Schoten

2990 Schoten

Ik ben een 15-jarige jongen met autisme die ervan droomt later in de informatica-wereld te werken. Om deze droom waar te maken, volg ik les in een OV-4 richting te Schoten. Omdat ik het heel moeilijk vind om al mijn schoolwerk te structureren en te plannen en niet goed weet hoe ik moet studeren, ben ik op zoek naar iemand die mij hierbij wil helpen.

Muziekinstructeur fluitinstrument

2980 Zoersel

Sarah is 34 jaar, woont in Halle Zoersel. Sarah heeft een bipolaire stoornis en ASS, er is tevens een verschil tussen performaal en verbaal IQ en Sarah heeft DCD (fysieke beperking m.b.t. de motoriek). Sarah zoekt een vrijwilliger die haar een fluitinstrument kan leren bespelen. Haar notenleer moet opgefrist worden. Ze heeft iemand nodig met kennis van zaken.

Buddy voor Francois

2960 BRECHT

François en zijn partner Ria wonen met hun 2 jongvolwassen kinderen in St job. François is 62 jaar. François heeft autisme (en NAH (herseninfarct en hersentumor)). ASS staat op de voorgrond. François is sindsdien minder beweeglijk, maar heeft meer beweging nodig. Om zijn gezin te ontlasten en om hem meer ondersteuning op maat aan te bieden, zoekt hij een vrijwilliger.

Chauffeur

Wiezelo 3A, 2990 Wuustwezel

Begeleidingscentrum Dennenhof is een MFC. Wij begeleiden 100 kinderen en jongeren met gedrags- en/of emotionele stoornissen en/of autismespectrum stoornissen. De kinderen en jongeren zijn normaal tot beneden gemiddeld begaafd. De chauffeur werkt (in eerste instantie) voor de leefgroep Wiezelo (Wiezelo 3A, Gooreind).Brengen van kinderen en jongeren naar een vrijetijdsbesteding elke donderdagavond.

Bewaking BS Mater Dei

Zegersdreef 66, 2930 BRASSCHAAT

Toezicht houden bij kleuters tijdens de voor- en nabewaking, alsook het middagtoezicht. Het middagtoezicht in de refter doe je steeds met twee mensen. Voor- of nabewaking: De kindjes leren kennen, hun tijd zinvol en aangenaam invullen, Middagbewaking: De kleutertjes helpen bij het eten, toiletbezoek, handjes wassen, luisteren, communiceren met de leerkracht/directie en ouders.

Begeleider Vrijetijdsbemiddeling

Brasschaat, 2930 BRASSCHAAT

Als vrijwilliger begeleidt en ondersteun je cliënten (zowel kinderen als volwassenen) bij de kennismaking van een nieuwe hobby. Je krijgt alle informatie van de medewerkster. Je gaat op kennismakingsgesprek met de cliënt en vereniging. Je breekt het ijs. Je beschikt over een eigen wagen en een rijbewijs. Je hebt een veilige en voorzichtige rijstijl en draagt veiligheid hoog in het vaandel.

Vrijwilliger hippotherapie

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Ken je het project hippotherapie van OLO al? Dit is een project waar kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, vaardigheden komen oefenen met behulp van onze paarden. We zijn hiervoor nog op zoek naar een vrijwilliger die vertrouwd is met het onderhoud van weiden (bosmaaien, onkruid behandelen, meststof/kalk gooien, klein snoeiwerk, ...) om ons enkele keren per jaar te komen helpen.

Groene handen moestuinproject LTO

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Heb je nog een beetje tijd vrij en hou je van moestuinieren? Dan maakt het team LTO van OLO graag kennis met jou. LTO heeft naast een hout-, crea-, kook- en sportatelier ook een moestuin waarin we werken met jongeren die door omstandigheden tijdelijk niet meer voltijds naar school kunnen gaan. Wij zijn op zoek naar extra groene handen! Voel je de goesting om ons in het tuinonderhoud te helpen?

Administratief talent jobclub

Augustijnslei 115-117, 2930 BRASSCHAAT

Je ondersteunt de deelnemers aan de jobclub. Tijdens de jobclub help je cliënten met het zoeken naar vacatures op het internet. Je helpt bij het online solliciteren of het opstellen van een CV en motivatiebrief. Je vindt het ook fijn om cliënten te begeleiden tijdens een groepsuitstap naar een jobbeurs of een bedrijf.

Mankracht bij ons paardenproject

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Therapie geven aan personen met een motorische beperking aan de hand van paarden. Je legt materiaal klaar, maakt het paard rijklaar en ondersteunt de medewerker tijdens de therapie.

Huistaakbegeleiding

2950 KAPELLEN

Heb je wat tijd over en wil je je graag inzetten voor kinderen? OCMW Kapellen is momenteel op zoek naar vrijwilligers huistaakbegeleiding. Als vrijwilliger maak je gedurende een schooljaar wekelijks een uur tijd vrij om een kind met zijn of haar schooltaken te begeleiden. De huistaakbegeleiding vindt bij het gezin in de vertrouwde thuisomgeving plaats.

Speel-o-theek

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

De Speel-o-theek is een uitleendienst voor gezelschapsspelletjes. Je leert er nieuwe spelen kennen, je hoeft geen dure spelen aan te kopen en je hoeft de spelen niet op te bergen. Véél voordelen dus. In Brasschaat houdt vrijwilligster, Veerle, de speel-o-theek open. Ze doet dit alleen en kan hulp gebruiken. Spelen controleren en uitlenen is je belangrijkste taak.

Cafetaria helper

Achterstraat 20, 2980 Halle

De turnkring van Zoersel is op zoek naar een vaste/betrouwbare vrijwilliger om de cafetaria (Sky is the Limit) open te houden tijdens maandag, dinsdag en donderdagmiddagen (schoolperiodes). Concreet zoeken we iemand die tijdens de middag drankjes wil verkopen, de cafetaria wil openen tegen 11u45 en afsluiten om 13u.

Huiswerkbegeleiding

Handelslei 167, 2980 Halle

Als vrijwilliger hoef je geen ervaring te hebben binnen het onderwijs. Het is belangrijk om kinderen bij te staan in het maken van het huiswerk. Organiseren van huiswerk en samen overlopen wat ze die dag geleerd hebben is meestal al voldoende om ze te stimuleren. Het is niet de bedoeling dat je bijles geeft. Je begeleidt een gezin ± 45 min/week.

Gezelschapsman-dame

Vredestraat 93, 2600 Berchem

We zoeken een vrijwilliger voor volwassenen met een NAH. Dat moet iemand zijn met een groot hart. Iemand met een passie om samen een moestuin uit te bouwen of aan de computer te werken. Iemand die op de hoogte is van de actualiteit of het gewone leven buiten en die dit wil delen met mensen die graag babbelen maar niet meer zelf de krant kunnen lezen.

Eethulp voor dame met ALS

2930 BRASSCHAAT

De vrijwilligers moeten mij helpen bij: klaarmaken en toedienen van eten, opruimen, misschien eens buiten gaan. Karaktereigenschappen: rustig en respectvol. Met een bepaalde maturiteit. Ik heb graag een rijper iemand. Ik hou van verzorgde mensen met oog voor netheid. Ik moet echt op deze persoon kunnen rekenen en vraag hiervoor een goed verantwoordelijkheidsgevoel en stiptheid.

Muziekleerkracht

Oude Broek 4, 2940 Hoevenen

Ben je een enthousiast persoon met ritme en gevoel voor muziek? Heb je voeling met personen met een ondersteuningsvraag? Breng je graag kennis over? Ben je creatief en heb je een gouden hart? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Je bent bereid om 1 tot 3 uur per week te werken aan een bespreekbare vrijwilligersvergoeding gedurende het schooljaar.

1 op 1 begeleiding

2930 BRASSCHAAT

We zoeken vanuit de leefgroep een vrijwilliger om met telkens een bepaalde jongeren tussen 13j en 18j activiteiten te doen. Zelf ideeën aanbrengen of de ideeën van de jongere realistisch vertalen naar activiteiten is een meerwaarde. Dit kan gaan van samen naar sporten tot samen iets knutselen of koken. Van begeleiding van huiswerk tot het aanleren van een bustraject.

Aanleren nemen openbaar vervoer

2930 BRASSCHAAT

Het ondersteunen van 3 tienermeisjes met ASS (individueel of samen) in het inoefenen van het nemen van het openbaar vervoer, eenmaal per week.

Vrijwilligersdraaischijf voor het noorden van Antwerpen en de Kempen. Vonak staat voor Vrijwilligers Organisatie Noord-Antwerpen en Kempen. Vonak heeft als doel alle vrijwilligers een zinvolle en plezierige vrijwilligersjob aan te bieden. Dit doen we in regio noord–Antwerpen en Kempen. Bij Vonak zelf kan je geen vrijwilligerswerk doen. Vonak is slechts een draaischijf. We zorgen ervoor dat alle administratieve zaken in orde zijn voor de vrijwilliger. We coachen en bieden organisaties handvaten om hun vrijwilligersbeleid op een goede manier te organiseren. Vrijwilligers kunnen bij ons terecht, samen met hen gaan we op zoek naar de geknipte job. Onze kerntaak: rekruteren, begeleiden van vrijwilligers.

Thema's

 • Administratie Administratie
 • Handig Handig
 • Begeleiding Begeleiding
 • Denken Denken
 • Communicatie Communicatie
 • Financieel Financieel
 • Organiseren Organiseren
 • Armoede Armoede
 • Cultuur Cultuur
 • Dieren Dieren
 • Educatie Educatie
 • Gezondheid Gezondheid
 • Horeca en Koken Horeca en Koken
 • Hulpverlening Hulpverlening
 • Internationaal Internationaal
 • Muziek Muziek
 • Mensenrechten Mensenrechten
 • Natuur Natuur
 • Sport en Spel Sport en Spel
 • Religie Religie
 • Technologie Technologie
 • Handicap Handicap
 • Jongeren Jongeren
 • Kinderen Kinderen
 • LGBT LGBT
 • Multicultureel Multicultureel
 • Senioren Senioren
 • Vluchtelingen Vluchtelingen

Mijn vestiging

Vonak vzw

De Mortel 39B, 2930 BRASSCHAAT

Medewerkers

Jana Van Apers

Medewerker

Klik om te tonen 036535997

Birgit Verachtert

Klik om te tonen 0492 73 01 73

Nadia Verwilt

Verantwoordelijke

Inke Dierinck

Medewerkster Opvoedingspunt Schoten

Schilde Gemeente

Welzijn

Anouk Collet

Themaconsulent senioren en welzijn

Anouk Collet

Themaconsulent welzijn en senioren

Klik om te tonen 03 380 07 47

Gemeente Brasschaat

Dienst lokale economie en toerisme