Logo Vonak vzw

Vonak vzw

 • BRASSCHAAT

Alle vacatures

Huiswerkbegeleider Schoten

2900 SCHOTEN

Heb je zin en tijd om gedurende een (paar) uurtje(s) per week mee te draaien in een klasje voor kinderen van het eerste of tweede leerjaar om hen te begeleiden in het maken van huiswerk? Dan ben jij de geknipte persoon om ons team te vervoegen! Je wordt mee opgenomen in een beurtrol met andere vrijwilligers. Je beslist zelf wanneer je komt en wanneer niet. Er kunnen 6 kinderen begeleid worden.

N8 van Brasschaat

Bredabaan, 2930 BRASSCHAAT

De Acht van Brasschaat wordt de N8 van Brasschaat. Op dinsdag 4 september rijden er opnieuw wielrenners over de Bredabaan. Om dit alles in goede banen te leiden is de organisatie nog op zoek naar helpers. De voornaamste opdrachten zijn: toezicht houden op de parkings, VIP-tent, podiumzone en kleedkamers. Helpers zijn nodig tussen 15.00 en 23.30u.

Administratieve kracht gezocht

2930 BRASSCHAAT

Ik zoek een vrijwilliger die mij thuis kan ondersteunen en helpen als ik administratieve vragen heb. Zelf ben ik niet meer zo mobiel. Ik hoop een vlotte persoon te vinden die met iedereen kan samenwerken. Je kan Nederlands schrijven, lezen en spreken en helpt mij bij computerwerk. Er dient geen frequentie afgesproken te worden. Het is voornamelijk vraag- en aanbodgericht werken.

Vrijwilliger plastificeren van boeken

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

Ben je best handig en wil je graag de allernieuwste boeken helpen kaften met plastiek folie? (Je mag eerst oefenen met een ouder boek). Op dinsdagnamiddag maken we het best gezellig, terwijl we de boeken plastificeren.

Vrijwilliger boekfiets Bibliotheek Brasschaat

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

Je komt samen met een medewerk(st)er van de bibliotheek op bezoek bij de mensen. Je noteert wat hij/zij graag leest en beluistert, en welke films hij/zij graag ziet. Indien de bewoner internet heeft, help je hem/haar om vlot een keuze uit de catalogus te maken. Nadien breng je als vrijwilliger de gekozen materialen gratis aan huis. De bewoner kan dan meteen een nieuwe bestelling doorgeven.

Tuinonderhoud kinderopvang Tierlantijn

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Tierlantijn is een inclusieve kinderopvang. Kinderen tussen 0 en 3 jaar worden er opgevangen. De opvanginitiatieven hebben een mooi tuintje. Deze tuin zou regelmatig onderhouden moeten worden. Denk hierbij aan gras afrijden. Zo kunnen de kinderen in een mooie en veilige tuin blijven spelen. Onze locaties zijn: Hofstraat 14, 2910 Essen,Den Geer 4, 2180 Ekeren en Kapelsestraat 37, 2950 Kapellen.

Vrijwilliger digitaal spreekuur

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

Op dinsdagavond om de 14 dagen zoeken we een vrijwilliger om mensen met digitale vragen te helpen. Mensen kunnen boeken online verlengen of reserveren maar weten niet waar te beginnen. Er kunnen ook vragen over e-mail, Facebook, Skype of wifi gesteld worden. Daarnaast ondersteun je mensen bij het aanvragen van een attest en geef je tips over apps rond de tablet en/of smartphone.

Ontmoet via vrijwilligen mensen vanuit Europa

2980 ZOERSEL

Voor de gemeente Zoersel zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee willen instaan voor de goede ontvangst van Europese bewoners met een Zoerselse link. Ben jij iemand die staat te popelen om nieuwe mensen te ontmoeten en hierbij de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Steungezin gezocht

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Een van onze jongeren uit de leefgroep van Bosuil 2, met een diagnose ASS is op zoek naar een speelgezin waar hij 1 dagje per maand kan komen spelen. De frequentie kan aangepast worden op vraag van deze jongen en het gezin. Hij speelt graag voetbal, trampoline en luistert graag muziek, heeft interesse in computer en games en houdt zich ook wel eens bezig met play-mobile en kleuren.

Torenwachter Toerisme Brasschaat

Licht Vliegwezenlaan, 2930 BRASSCHAAT

Op 28 april 2018 werd "Den Toren" geopend als toeristische attractie aan de Licht Vliegwezenlaan te Brasschaat. Voor de permanentie in den Toren is de vzw Toerisme nog op zoek naar vrijwilligers. De toren is geopend tijdens de weekends van 11.00 tot 16.00 uur en tijdens de week op afspraak. Je opent en ontvangt bezoekers. Je bent administratief en vlot in de omgang met mensen. Vervoer is gewenst.

Voorlezen kinderopvang Tierlantijn

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Wij zoeken voor inclusieve kinderopvang Tierlantijn (0-3 jaar) een vrijwilliger om voor te lezen, net voor de kindjes gaan slapen. De kindjes worden dan allemaal nog eens verschoond. Het zou fijn zijn voor de andere kindjes om dan rustig naar een verhaaltje te kunnen luisteren. Dit rond 12u 's middags.

Hulptrainer G-voetbal

René De Pauwstraat 69, 2950 KAPELLEN

F.C. Cappellen start in september 2018 met een G-voetbalploeg. Kinderen tussen 6 en 14 jaar met een ondersteuningsvraag kunnen het beste van zichzelf geven op het veld. Een hulptrainer zou de ploeg compleet maken. Deze persoon ondersteunt de trainer, helpt met het klaarzetten en afbreken van materiaal en biedt extra ondersteuning aan de spelers.

Chauffeur van en naar school

2150 Borsbeek

Pelle zit op de basisschool Burgemeester Marnix-Amerolaan in Schoten. Hij heeft de ziekte van Duchenne. Hij is nog mobiel, wij gebruiken een manuele rolstoel voor lange afstanden. Soms wordt de niet opplooibare kinderstoel mee naar school gevraagd. Pelle verblijft in co-ouderschap (week-week).

Huiswerkbegeleiding

2990 Schoten

Ik ben een 15-jarige jongen met autisme die ervan droomt later in de informatica-wereld te werken. Om deze droom waar te maken, volg ik les in een OV-4 richting te Schoten. Omdat ik het heel moeilijk vind om al mijn schoolwerk te structureren en te plannen en niet goed weet hoe ik moet studeren, ben ik op zoek naar iemand die mij hierbij wil helpen.

Vrijwilliger zomerschool NL

2950 Kapellen

De gemeente Kapellen organiseert in juli en augustus voor de tweede keer een zomerschool Nederlands. Tijdens de zomerschool krijgen kinderen van 6 tot 12 jaar van het vluchtelingencentrum Fedasil Nederlandse lessen aangeboden, en dit al spelenderwijs. Daarnaast organiseren we voor de kinderen creatieve workshops en sportactiviteiten, leren ze de gemeente Kapellen kennen en sluiten ze vriendschap.

Hulp bij Engelse les

2900 Schoten

Matthias is een jongeman uit Schoten. Hij is mobiel, maar heeft evenwichtsproblemen, is een beetje trager in zijn spreken en denken en hij heeft nood aan structuur. Matthias zoekt een vrijwilliger die hem kan helpen bij de Engelse les. Graag zou hij iemand vinden die samen met hem de lessen kan volgen (op donderdagnamiddag), en daarnaast ook samen aan opdrachten voor deze les kan werken.

Muziekinstructeur fluitinstrument

2980 Zoersel

Sarah is 34 jaar, woont in Halle Zoersel. Sarah heeft een bipolaire stoornis en ASS, er is tevens een verschil tussen performaal en verbaal IQ en Sarah heeft DCD (fysieke beperking m.b.t. de motoriek). Sarah zoekt een vrijwilliger die haar een fluitinstrument kan leren bespelen. Haar notenleer moet opgefrist worden. Ze heeft iemand nodig met kennis van zaken.

Buddy voor Francois

2960 BRECHT

François en zijn partner Ria wonen met hun 2 jongvolwassen kinderen in St job. François is 62 jaar. François heeft autisme (en NAH (herseninfarct en hersentumor)). ASS staat op de voorgrond. François is sindsdien minder beweeglijk, maar heeft meer beweging nodig. Om zijn gezin te ontlasten en om hem meer ondersteuning op maat aan te bieden, zoekt hij een vrijwilliger.

Chauffeur

Wiezelo 3A, 2990 Wuustwezel

Begeleidingscentrum Dennenhof is een MFC. Wij begeleiden 100 kinderen en jongeren met gedrags- en/of emotionele stoornissen en/of autismespectrum stoornissen. De kinderen en jongeren zijn normaal tot beneden gemiddeld begaafd. De chauffeur werkt (in eerste instantie) voor de leefgroep Wiezelo (Wiezelo 3A, Gooreind).Brengen van kinderen en jongeren naar een vrijetijdsbesteding elke donderdagavond.

Bewaking BS Mater Dei

Zegersdreef 66, 2930 BRASSCHAAT

Toezicht houden bij kleuters tijdens de voor- en nabewaking, alsook het middagtoezicht. Het middagtoezicht in de refter doe je steeds met twee mensen. Voor- of nabewaking: De kindjes leren kennen, hun tijd zinvol en aangenaam invullen, Middagbewaking: De kleutertjes helpen bij het eten, toiletbezoek, handjes wassen, luisteren, communiceren met de leerkracht/directie en ouders.

Begeleider Vrijetijdsbemiddeling

Brasschaat, 2930 BRASSCHAAT

Als vrijwilliger begeleidt en ondersteun je cliënten (zowel kinderen als volwassenen) bij de kennismaking van een nieuwe hobby. Je krijgt alle informatie van de medewerkster. Je gaat op kennismakingsgesprek met de cliënt en vereniging. Je breekt het ijs. Je beschikt over een eigen wagen en een rijbewijs. Je hebt een veilige en voorzichtige rijstijl en draagt veiligheid hoog in het vaandel.

Vrijwilliger hippotherapie

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Ken je het project hippotherapie van OLO al? Dit is een project waar kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, vaardigheden komen oefenen met behulp van onze paarden. We zijn hiervoor nog op zoek naar een vrijwilliger die vertrouwd is met het onderhoud van weiden (bosmaaien, onkruid behandelen, meststof/kalk gooien, klein snoeiwerk, ...) om ons enkele keren per jaar te komen helpen.

Groene handen moestuinproject LTO

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Heb je nog een beetje tijd vrij en hou je van moestuinieren? Dan maakt het team LTO van OLO graag kennis met jou. LTO heeft naast een hout-, crea-, kook- en sportatelier ook een moestuin waarin we werken met jongeren die door omstandigheden tijdelijk niet meer voltijds naar school kunnen gaan. Wij zijn op zoek naar extra groene handen! Voel je de goesting om ons in het tuinonderhoud te helpen?

Administratief talent jobclub

Augustijnslei 115-117, 2930 BRASSCHAAT

Je ondersteunt de deelnemers aan de jobclub. Tijdens de jobclub help je cliënten met het zoeken naar vacatures op het internet. Je helpt bij het online solliciteren of het opstellen van een CV en motivatiebrief. Je vindt het ook fijn om cliënten te begeleiden tijdens een groepsuitstap naar een jobbeurs of een bedrijf.

Verwenouder

Elshoutbaan 19, 2930 BRASSCHAAT

Gemeente Brasschaat wil studenten een plaats aanbieden om gezamenlijk te studeren. We zoeken nog enkele helpers die koffie zetten, soep opwarmen, snoepjes uitdelen.

Mankracht bij ons paardenproject

Miksebaan 264, 2930 BRASSCHAAT

Therapie geven aan personen met een motorische beperking aan de hand van paarden. Je legt materiaal klaar, maakt het paard rijklaar en ondersteunt de medewerker tijdens de therapie.

Huistaakbegeleiding

2950 KAPELLEN

Heb je wat tijd over en wil je je graag inzetten voor kinderen? OCMW Kapellen is momenteel op zoek naar vrijwilligers huistaakbegeleiding. Als vrijwilliger maak je gedurende een schooljaar wekelijks een uur tijd vrij om een kind met zijn of haar schooltaken te begeleiden. De huistaakbegeleiding vindt bij het gezin in de vertrouwde thuisomgeving plaats.

Speel-o-theek

Bredabaan 407, 2930 BRASSCHAAT

De Speel-o-theek is een uitleendienst voor gezelschapsspelletjes. Je leert er nieuwe spelen kennen, je hoeft geen dure spelen aan te kopen en je hoeft de spelen niet op te bergen. Véél voordelen dus. In Brasschaat houdt vrijwilligster, Veerle, de speel-o-theek open. Ze doet dit alleen en kan hulp gebruiken. Spelen controleren en uitlenen is je belangrijkste taak.

Cafetaria helper

Achterstraat 20, 2980 Halle

De turnkring van Zoersel is op zoek naar een vaste/betrouwbare vrijwilliger om de cafetaria (Sky is the Limit) open te houden tijdens maandag, dinsdag en donderdagmiddagen (schoolperiodes). Concreet zoeken we iemand die tijdens de middag drankjes wil verkopen, de cafetaria wil openen tegen 11u45 en afsluiten om 13u.

Huiswerkbegeleiding

Handelslei 167, 2980 Halle

Als vrijwilliger hoef je geen ervaring te hebben binnen het onderwijs. Het is belangrijk om kinderen bij te staan in het maken van het huiswerk. Organiseren van huiswerk en samen overlopen wat ze die dag geleerd hebben is meestal al voldoende om ze te stimuleren. Het is niet de bedoeling dat je bijles geeft. Je begeleidt een gezin ± 45 min/week.

Gezelschapsman-dame

Vredestraat 93, 2600 Berchem

We zoeken een vrijwilliger voor volwassenen met een NAH. Dat moet iemand zijn met een groot hart. Iemand met een passie om samen een moestuin uit te bouwen of aan de computer te werken. Iemand die op de hoogte is van de actualiteit of het gewone leven buiten en die dit wil delen met mensen die graag babbelen maar niet meer zelf de krant kunnen lezen.

Eethulp voor dame met ALS

2930 BRASSCHAAT

De vrijwilligers moeten mij helpen bij: klaarmaken en toedienen van eten, opruimen, misschien eens buiten gaan. Karaktereigenschappen: rustig en respectvol. Met een bepaalde maturiteit. Ik heb graag een rijper iemand. Ik hou van verzorgde mensen met oog voor netheid. Ik moet echt op deze persoon kunnen rekenen en vraag hiervoor een goed verantwoordelijkheidsgevoel en stiptheid.

Muziekleerkracht

Oude Broek 4, 2940 Hoevenen

Ben je een enthousiast persoon met ritme en gevoel voor muziek? Heb je voeling met personen met een ondersteuningsvraag? Breng je graag kennis over? Ben je creatief en heb je een gouden hart? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Je bent bereid om 1 tot 3 uur per week te werken aan een bespreekbare vrijwilligersvergoeding gedurende het schooljaar.

1 op 1 begeleiding

2930 BRASSCHAAT

We zoeken vanuit de leefgroep een vrijwilliger om met telkens een bepaalde jongeren tussen 13j en 18j activiteiten te doen. Zelf ideeën aanbrengen of de ideeën van de jongere realistisch vertalen naar activiteiten is een meerwaarde. Dit kan gaan van samen naar sporten tot samen iets knutselen of koken. Van begeleiding van huiswerk tot het aanleren van een bustraject.

Aanleren nemen openbaar vervoer

2930 BRASSCHAAT

Het ondersteunen van 3 tienermeisjes met ASS (individueel of samen) in het inoefenen van het nemen van het openbaar vervoer, eenmaal per week.

Vrijwilligersdraaischijf voor het noorden van Antwerpen en de Kempen. Vonak staat voor Vrijwilligers Organisatie Noord-Antwerpen en Kempen. Vonak heeft als doel alle vrijwilligers een zinvolle en plezierige vrijwilligersjob aan te bieden. Dit doen we in regio noord–Antwerpen en Kempen. Bij Vonak zelf kan je geen vrijwilligerswerk doen. Vonak is slechts een draaischijf. We zorgen ervoor dat alle administratieve zaken in orde zijn voor de vrijwilliger. We coachen en bieden organisaties handvaten om hun vrijwilligersbeleid op een goede manier te organiseren. Vrijwilligers kunnen bij ons terecht, samen met hen gaan we op zoek naar de geknipte job. Onze kerntaak: rekruteren, begeleiden van vrijwilligers.

Thema's

 • Administratie Administratie
 • Handig Handig
 • Begeleiding Begeleiding
 • Denken Denken
 • Communicatie Communicatie
 • Financieel Financieel
 • Organiseren Organiseren
 • Armoede Armoede
 • Cultuur Cultuur
 • Dieren Dieren
 • Educatie Educatie
 • Gezondheid Gezondheid
 • Horeca en Koken Horeca en Koken
 • Hulpverlening Hulpverlening
 • Internationaal Internationaal
 • Muziek Muziek
 • Mensenrechten Mensenrechten
 • Natuur Natuur
 • Sport en Spel Sport en Spel
 • Religie Religie
 • Technologie Technologie
 • Handicap Handicap
 • Jongeren Jongeren
 • Kinderen Kinderen
 • LGBT LGBT
 • Multicultureel Multicultureel
 • Senioren Senioren
 • Vluchtelingen Vluchtelingen

Mijn vestiging

Vonak vzw

De Mortel 39B, 2930 BRASSCHAAT

Medewerkers

Jana Van Apers

Medewerker

Klik om te tonen 036535997

Birgit Verachtert

Klik om te tonen 0492 73 01 73

Nadia Verwilt

Verantwoordelijke

Inke Dierinck

Medewerkster Opvoedingspunt Schoten