Logo Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Oostende

Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Oostende

  • OOSTENDE

Alle vacatures

Telefoonvrijwilliger

Nieuwpoortsesteenweg 642, 8400 OOSTENDE

Als telefoonvrijwilliger binnen het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Oostende ben je het eerste contact voor de vinder van een wild dier in nood. Jouw taak?Je beantwoordt de telefoon en beluistert de vraag -Je geeft advies aan de beller over wat hij met het gewonde dier moet doen Indien de beller het dier niet zelf kan brengen, ga je op zoek naar een transporteur (uit onze lijst).

Transporteur wildlife in nood

Nieuwpoortsesteenweg 642, 8400 OOSTENDE

Als transporteur ben je een heel belangrijke schakel in het proces van het helpen van noodlijdende wilde dieren. Wanneer wij een melding binnen krijgen van een dier in nood, bellen wij jou, als transporteur op. Jij vertrekt, indien mogelijk, van bij jou thuis, haalt het dier op en brengt het over naar ons opvangcentrum.

Educatieve gidsen

Nieuwpoortsesteenweg 642, 8400 OOSTENDE

Heel veel groepen (schoolkinderen of volwassenen) reserveren een geleide rondleiding achter de schermen van het opvangcentrum.Wil je mensen nader laten kennismaken met onze werking en patiënten? Wil je mensen laten stilstaan bij de impact die wij als mens hebben op onze natuur? Wil je jong en oud leren wat ze zelf kunnen doen om de dieren te helpen beschermen? Dan is "gidsen" bij ons wat je zoekt!

Standhouder

Nieuwpoortsesteenweg 642, 8400 OOSTENDE

Als standhouder heb je een groot hart voor wilde dieren en volg je onze visie. Je hecht enorm veel belang aan educatie en sensibilisering mbt de impact van de mens op onze wilde dieren. Je helpt actief mee met de opstelling van de stand. Je staat mee in voor de verkoop van spullen ten voordele van onze werking. Je kan de mensen te woord staan wanneer er vragen komen over onze visie en werking.

Als Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende staan wij in voor de opvang, revalidatie en rehabilitatie van noodlijdende wilde dieren. Eens de dieren hersteld zijn, worden ze terug vrij gelaten. Naast de verzorging en rehabilitatie van wilde dieren, is het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu een essentiële doelstelling. De impact die wij als mens, met onze huidige levensstijl, hebben op de natuur (en dus ook op de dieren) is niet te onderschatten. Educatie kan dus zeker niet ontbreken. Verder werken wij ook mee aan wetenschappelijk onderzoek. We zijn het enige wettelijk door Vogelbescherming en de Vlaamse Gemeenschap erkende Opvangcentrum langs de Belgische kust.

Thema's

  • Dieren Dieren
  • Natuur Natuur

Mijn vestiging

Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Oostende

Nieuwpoortsesteenweg 642, 8400 OOSTENDE

Medewerkers

Lieselot De Vos

Administratie/Educatie/EVScoordinatie

Klik om te tonen 059806766