Logo Diversiteitsdienst Brugge

Diversiteitsdienst Brugge

  • Brugge

Alle vacatures

Ontmoet je buur in Sint-Pieters en Sint-Jozef

8000 BRUGGE

In Sint-Pieters en Sint-Jozef gaan we voor meer ontmoetingen tussen nieuwe buren. Buurtbewoners van buitenlandse herkomst worden gekoppeld aan buren die zich al thuis voelen in de wijk. Je spreekt tweewekelijks met elkaar af om samen activiteiten te ondernemen die je zelf kiest: wandelen, Nederlands oefenen, koken,... Regelmatig zijn er ook gemeenschappelijke activiteiten voor alle deelnemers.

Gidsen inburgeringswandeling Stadopstap

Hoogstraat 9, 8000 BRUGGE

Je gidst inburgeraars rond in Brugge. Jouw publiek bestaat uit uit een groep van 16 nieuwkomers in België en een leerkracht die jouw woorden zal vertalen. Je spreekt zelfzeker voor een groep, doorkruist Brugge graag te voet en hebt waardering voor de diversiteit in alle mensen. Talenkennis is een troef! Je gidst minstens één wandeling per maand, voor minstens een jaar.

Nederlandstalige vrijwilligers voor Praattafels

Hoogstraat 9, 8000 Brugge

Wekelijks worden 3 Praattafels georganiseerd. Anderstaligen kunnen er met Nederlandstalige vrijwilligers praten over werk, hobby's, kinderen... Dit gaat door op maandag- en donderdagavond van 19 tot 20.30 uur in DC de Balsemboom en dinsdagvoormiddag van 9u30 tot 11uur in DC Van Volden. Als vrijwilliger kies jij wanneer je aanschuift aan tafel.

De diversiteitsdienst streeft naar gelijke kansen voor elke persoon in de samenleving. Om “een samenleving in diversiteit” te kunnen realiseren, werkt de dienst met verschillende groepen samen: vrouwen, holebi’s – en transgenders en etnisch culturele minderheden. De kerntaken van de diversiteitsdienst zijn: - versterken van een geïntegreerd lokaal sociaal beleid met aandacht voor kansengroepen - bestrijdt elke vorm van discriminatie - expertisecentrum diversiteit en integratie - ondersteuning en versterking van het middenveld - biedt ondersteuning aan diverse overlegplatformen (BRIO: Brugse diversiteitsraad en het platform etnisch-culturele minderheden).

Thema's

  • Mensenrechten Mensenrechten
  • LGBT LGBT
  • Multicultureel Multicultureel
  • Vluchtelingen Vluchtelingen

Mijn vestiging

Diversiteitsdienst Brugge

Hoogstraat 9, 8000 Brugge

Medewerkers

Kelly Mermuys

admninistratief medewerker

Klik om te tonen 050448244

Luc Termont

coördinator

Klik om te tonen 0486485819

Babet Brilleman

expert diversiteit

Klik om te tonen 050 44 82 44

Liselotte David

Projectcoördinator

Klik om te tonen 050 47 55 78