Logo Den Achtkanter

Den Achtkanter

 • Kortrijk

Alle vacatures

Enthousiaste fietser

Groeningepoort 1, 8500 KORTRIJK

Carine zoekt een enthousiaste vrijwilliger met gevoel voor humor om te gaan fietsen in de buurt. Ze fietst heel graag maar ze mag zich niet alleen verplaatsen in het verkeer. Carine zal jou als fietser volgen. Een koffietje, terrasje.. achteraf kan er altijd bij. Ben jij die enthousiaste fietser die zich tweewekelijks of maandelijks bij mooi weer kan vrijmaken, neem dan contact op met Vicky.

Chaufeur met een warm hart

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Je vervoert mensen met een mentale beperking naar hun vrijetijdsactiviteiten tijdens de week na 17u of in het weekend. Je beschikt over een geldig rijbewijs B en je gebruikt hiervoor jouw eigen wagen. Je bent verzekerd tijdens de opdracht en we voorzien een kilometervergoeding. Je ontvangt maandelijks eens schema met de uit te voeren ritten en jij beslist zelf welke rit(ten) je kan uitvoeren.

Chauffeur voor busvervoer rijbewijs B

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Je staat in voor een busrit om cliënten tussen Avelgem en Harelbeke naar hun werkplek/naar huis te brengen. Busrit gaat door ' s morgens tussen 8-9u en 's avonds tussen 16-17u. Kan je je één of meerdere momenten in de week vrijmaken dan ben jij de chauffeur-vrijwilliger die wij zoeken. Rijbewijs b volstaat.

Chauffeur op maandag en vrijdag

Beukenlaan 47, 8520 Kuurne

Rita zoekt een chauffeur die haar op maandag en/of vrijdagnamiddag ophaalt in Kuurne en brengt naar haar mama in het rusthuis "De Plataan" in Izegem. Rita blijft een anderhalf uurtje bij haar mama en moet daarna teruggebracht worden naar Kuurne. Als chauffeur krijg je hiervoor kilometervergoeding en ben je verzekerd.

Op stap met Hilde

Groete Molenstraat 46, 8930 Lauwe

Je gaat tweewekelijks of maandelijks op zaterdag of zondagnamiddag op stap met Hilde. Je pikt haar op in Lauwe en jullie gaan samen op stap. Cinema, stadsbezoek, marktbezoek, natuurwandeling, daguitstap, tearoom-bezoek, .... Doe je dit graag samen met jouw partner, zus, vriend of vriendin dan zijn jullie zeker welkom bij Hilde.

Handige handen

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Ben je handig, vind je het leuk om hier en daar iemand te helpen bij kleine klusjes. Een plankje of kader ophangen, het herstellen van een lekkende kraan, vervangen van lampen, .... Dan ben jij onze klusjesman/vrouw die ons in onze studio's kan helpen met taakjes die wij zelf niet kunnen uitvoeren. We bundelen graag onze klusjes zodat we af en toe een klusjesmoment kunnen plannen.

Etalage maken voor het Andere Geschenk

Plein 33, 8500 KORTRIJK

Je bent creatief, je houdt van decoreren, je hebt leuke ideeën rond vaste thema's ( Kerst, Valentijn, Pasen, Moeder-en Vaderdag, herfst, ...) dan kan jij ons helpen . Wij zoeken een enthousiaste creatieveling die zich een vijftal keer per jaar kan vrijmaken om onze ambachtelijke producten te etaleren in een prachtige etalage.

Hulp in onze speel-o-bistro De BOkes

Plein 33, 8500 KORTRIJK

In onze unieke speel-o-bistro kan je ons helpen bij het verzorgen van arrangementen, familiefeestjes, verjaardagsfeestjes, teambuildings... Samen met onze cliënten ontvang je onze gasten en bezorg je hen een onvergetelijke spel en verwennamiddag/avond met lekkers uit eigen keuken en onze volksspelen. Dit op woensdagnamiddag of tijdens de weekends volgens jouw mogelijkheden.

Naar de markt met Claudine en Martine

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Jij houdt van sociaal contact, slenteren op de markt en een glaasje of koffietje achteraf? Dan ben jij de vrijwillig(st)er(s) die Martine en Claudine zoeken. Dames zijn op zoek naar leuk gezelschap om af en toe met hen op maandagvoormiddag naar de markt te gaan in Kortrijk. Doe je dit liever samen met een vriendin, partner, zus, ... jullie zijn zeker welkom bij ons.

begeleiden naar de hockey

Plein 25, 8500 KORTRIJK

Begeleiden van drie mannen met een mentale beperking naar hun wekelijkse sportactiviteit, hockey op donderdag. Zin om onze mannen te begeleiden tijdens hun avondje sporten? Je pikt hen om 17u30 op in het tehuis, je gaat samen met hen naar de hockey (je hoeft niet mee te sporten maar het mag) en brengt hen dan om 19u00 terug naar het tehuis.

knuffelhuisdieren

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Ben je de trotse eigenaar van een fantastisch lief huisdier/dier en kan je je drie à vier keer per jaar een namiddag vrijmaken om eens langs te komen met jouw huisdier dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken. We willen graag onze mensen tijdens de ervaringsgerichte activiteiten in contact brengen met dieren. Dieren leren kennen, hen knuffelen, strelen, wandelen met, ...

Extra handen en een extra hart

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Benut jouw talenten tijdens een zinvol engagement. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor zowel langdurige als kort afgebakende opdrachten. je kiest zelf waar, wanneer en hoe vaak je je bij ons inzet. We zijn op zoek naar praktisch-organisatorische ondersteuning, commerciële ondersteuning, begeleiding voor het uitbreiden van sociaal netwerk client, ...

Zwempartner voor Nathalie

Sint Denijseweg 71, 8500 KORTRIJK

Nathalie is een vrolijke, enthousiaste dame met een mentale beperking die op zoek is naar een sportieve dame of heer die wekelijks/tweewekelijks met haar wilt gaan zwemmen. Een zwempartner die het leuk vindt om af en toe na het zwemmen te klinken op een geslaagd zwemuurtje.

VZW Den Achtkanter draagt bij tot de levenskwaliteit van volwassenen met een mentale beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. Zelfstandigheid-iets kunnen, welbevinden-zich goed voelen en sociale participatie-erbij horen, worden in dialoog met de cliënt en zijn sociaal netwerk en met de aanwezige diensten in de samenleving nagestreefd.

Thema's

 • Handig Handig
 • Begeleiding Begeleiding
 • Communicatie Communicatie
 • Organiseren Organiseren
 • Cultuur Cultuur
 • Horeca en Koken Horeca en Koken
 • Hulpverlening Hulpverlening
 • Muziek Muziek
 • Natuur Natuur
 • Sport en Spel Sport en Spel
 • Handicap Handicap
 • Senioren Senioren

Mijn vestiging

Den Achtkanter

Sint Denijseweg 71, 8500 Kortrijk

Medewerkers

Vicky Braekevelt

Verantwoordelijke vrijwilligerswerking

Klik om te tonen 056/217141