Logo Transitie Merksem

Transitie Merksem

  • Merksem

Alle vacatures

water-geef hulp Merksem

Zwaantjeslei, 2170 Merksem

Op warme lente-en zomerdagen snakken onze groentjes en plantjes in de gemeenschapstuin 't Zwaantje om verse waterdruppels. Wie kan zich een uurtje per week vrijmaken tijdens de maanden mei, juni, juli en augustus om mee te komen gieten. We stellen een beurtrolsysteem op zodat iedereen een moment kan kiezen dat voor hem/haar het beste uitkomt.

hulp voor de Buurderij Merksem

Van Heybeeckstraat , 2170 Merksem

Iedere woensdagnamiddag van 17u tot 18u30 organiseren wij de Buurderij in de Volkslust (Van Heybeeckstraat) in Merksem. We zoeken versterking voor ons team om een uurtje van 16u tot 17u mee te komen helpen om de tafels klaar te zetten waarop de Boeren hun bestelling komen uitstallen. Afhankelijk van wat je zelf graag wil en jouw beschikbaarheid zijn andere taken natuurlijk ook bespreekbaar.

Toffe tuiniers voor samentuin in Merksem

2170 Merksem

In de buurttuin is er vanalles te doen. Voor elk wat wils: zaaien, planten, water geven, naambordjes maken voor in de groentenbakken, de picknicktafel helpen installeren, een kleurig tuinbord schilderen, mee het eerste tuinfeestje helpen organiseren enz enz.

Fijne groep van betrokken Merksemnaars die de handen uit de mouwen steken voor meer lokale veerkracht in Merksem. Transitie Merksem is onderdeel van de wereldwijde Transitie beweging. Wij staan voor en gaan voor meer hergebruik, minder verspilling, meer verbinding met elkaar, duurzaamheid en korte keten en terug samen zelf leren doen bv groentjes kweken, spullen repareren enz. Wij zijn vooral doeners. Zo organiseren we een wekelijkse Buurderij en twee samentuinen.

Thema's

Organiseren

Organiseren

Educatie

Educatie

Natuur

Natuur

Mijn vestiging

Transitie Merksem

Houthulststraat Merksem 142, 2170 Merksem

Medewerkers

Eef Flo

voorzitster

Klik om te tonen 0473/32.31.31