Logo Sociale Dienst Open Plaats

Sociale Dienst Open Plaats

  • Gent

Alle vacatures

Ondersteuning mensen in armoede

Sint-Jan Baptisttraat 1A, 9000 GENT

De hulpverleners brengen je in contact met één persoon/gezin in armoede of in een kwetsbare situatie voor een concrete taak: eens langsgaan voor een gesprek, iemand naar een dienst vergezellen, boodschappen doen bij ziekte, mee naar de dokter gaan.. Je maakt zelf afspraken met de cliënt wanneer het voor jullie beiden past. De opdracht is beperkt in tijd.

Medewerker voeding

St Jan Baptistraat 1A, 9000 GENT

Je organiseert mee de voedingswinkel en het magazijn van de Sociale Dienst Open Plaats. Je begeleidt mensen in hun keuze van de gratis producten, je stimuleert gezonde voeding, je bouwt een persoonlijk contact uit met de bezoekers. De bezoekers zijn mensen die in een kwetsbare situatie zijn gekomen: familiaal, financieel, sociaal. Een vriendelijke en open houden is erg belangrijk.

Hulpverlener Sociale Dienst

St. Jan Baptiststraat 1A, 9000 GENT

• Je biedt gepaste hulp en zorg aan de cliënten in samenspraak met je collega’s. • Je denkt mee na over de werking van de dienst. • Luisterbereid, communicatief en sociaal vaardig • Discrete omgang met vertrouwelijke informatie. • Een sociale opleiding en/of ervaring is aanbevolen 2 halve dagen per week beschikbaar voor hulpverlening, en ook nog voor het teamoverleg en dit voor minstens 2 j

De Sociale dienst Open Plaats vormt samen met de Kringwinkel Open Plaats één vzw. De kringwinkel zet in op nieuwe kansen voor goederen en kansen op werktrajecten. De Sociale Dienst zet in op nieuwe kansen voor mensen in armoede of in een kwetsbare situatie. Er is een laagdrempelige ontmoetingsruimte, er zijn hulpverleningsgesprekken en de mogelijkheid om gratis gezonde voeding of materiële ondersteuning te ontvangen. Deze ondersteuning is zo kort als mogelijk, maar ook zo lang als nodig is voor de meest kwetsbare personen. Bovendien organiseren we ook vrijetijdsuitstappen. Naast de twee betaalde medewerkers, zijn er 40 vrijwilligers. De cliëntengroep telt meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Wij maken deel uit van de overkoepelende Kras-werking in Gent.

Thema's

  • Armoede Armoede
  • Hulpverlening Hulpverlening
  • Kinderen Kinderen
  • Vluchtelingen Vluchtelingen

Mijn vestiging

Sociale Dienst Open Plaats

Sint Jan Baptiststraat 1A, 9000 Gent

Medewerkers

Ria Willems

vrijwilligerscoach

Klik om te tonen 0490/568603

Ria Willems

Vrijwilligerscoach

Klik om te tonen 0490568603

Ria Willems

Vrijwilligerscoach

Klik om te tonen 0490568603

Ria Willems

Vrijwilligerscoach

Klik om te tonen 0490568603

Ria Willems

Vrijwilligerscoach

Klik om te tonen 0490568603

Ria Willems

Vrijwilligerscoach

Klik om te tonen 0490568603