Logo Familiezorg West-Vlaanderen vzw

Familiezorg West-Vlaanderen vzw

  • Brugge

Alle vacatures

Gezelschap bij bejaarde dame met dementie

8902 Ieper

Een bejaard echtpaar in de regio Ieper is op zoek naar een vrijwilliger om mevrouw gezelschap te houden tijdens een namiddag en/of enkele vooravonden. Mevrouw heeft dementie. Je houdt mevrouw gezelschap en bent zorgend aanwezig, op de momenten dat meneer even weg is. Dankzij jouw vrijwillige inzet kan de partner afgelost worden in de zorg voor zijn echtgenote.

Nachtoppas

8900 Ieper

Een hoogbejaarde dame in het centrum van Ieper zoekt een vrijwilliger die ’s nachts zorgend aanwezig is. Er is een samenwerking met meerdere vrijwilligers om de verschillende dagen van de week te kunnen invullen. Dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw zo langer thuis blijven en is de mantelzorg ook ontlast tijdens de nachten.

Gezelschap en maaltijdondersteuning

8951 Dranouter

Een alleenstaande, bejaarde dame in de regio Dranouter is op zoek naar iemand die in de late namiddag en ’s avonds gezelschap kan bieden. Mevrouw is pas ontslagen uit het ziekenhuis.Je houdt mevrouw gezelschap en biedt een luisterend oor aan. Je helpt mevrouw bij het avondmaal. Dankzij jouw vrijwillige inzet, kan mevrouw langer in haar eigen huis blijven wonen.

Oppas bij bejaarde dame met dementie

8380 Dudzele

Een ouder echtpaar in de regio Zeebrugge is op zoek naar een vrijwilliger die af en toe op dinsdagnamiddag mevrouw gezelschap kan houden. Mevrouw heeft dementie. Je bent zorgend aanwezig bij mevrouw, terwijl meneer even niet thuis is. Dankzij jouw vrijwillige inzet, kan de echtgenoot worden afgelost in zijn dagelijkse zorg.

Maaltijdondersteuning bij hoogbejaarde man

8300 Knokke

Een alleenwonende man van 95 jaar in de regio Knokke is op zoek naar een vrijwilliger die hem ondersteunt bij de maaltijd. Je warmt de maaltijd op, en biedt het aan. Je gaat langs voor één uurtje. Het aantal dagen kan in overleg besproken worden. Dankzij jouw vrijwillige inzet, is er zekerheid dat meneer ’s middags eet en kan hij verder thuis blijven wonen.

Oppas bij kind met beperking

8560 Gullegem

Een gezin met vier kinderen waarvan één kindje met een beperking, is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die af en toe met de kinderen kan komen spelen, of helpen met kleine taakjes (huiswerk, pyjama aan doen,…). Jij maakt echt het verschil, want dankzij jouw vrijwillige inzet kan de moeder het huishouden doen!

Nachtoppas

8790 WAREGEM

Een alleenwonende dame of heer in de regio Waregem zoekt een vrijwilliger die mevrouw/mijnheer ’s avonds gezelschap houdt en ’s nachts aanwezig blijft. Het is onderling bespreekbaar welke nacht u opneemt. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan deze persoon thuis blijven wonen.

Nachtoppas

8560 Gullegem

Een alleenwonende dame of heer in de regio Wevelgem zoekt een vrijwilliger die mevrouw/mijnheer ’s avonds gezelschap houdt en ’s nachts aanwezig blijft. Het is onderling bespreekbaar welke nacht u opneemt. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan deze persoon thuis blijven wonen.

Thuisoppas bij bejaarde heer met een beperking

8340 DAMME

Een bejaarde heer met een verlamming aan de onderste ledematen is op zoek naar een vrijwilliger op dinsdagnamiddag (14u-17u). U bent zorgend aanwezig en houdt meneer gezelschap. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan zijn echtgenote, die dagelijks de zorg opneemt, er ook eens tussenuit.

Oppas bij een volwassen man met een beperking

8460 Ettelgem

Een echtpaar is op zoek naar een vrijwilliger die zorgend aanwezig kan zijn bij meneer van maandag tot vrijdag (8.30-12u). Meneer is rolstoelgebonden en heeft astma en longproblemen. U houdt meneer gezelschap en neemt kleine zorgtaken zoals toiletbegeleiding op. Dankzij jouw vrijwillige inzet kan zijn echtgenote - die van buitenlandse origine is - de lessen Nederlands volgen.

Vrijetijdsbesteding bij een slechtziende dame

8560 Gullegem

U gaat met mevrouw op uitstap (wandelen, fietsen met tandem, naar de bibliotheek om luisterboeken te kiezen, begeleiding naar theater...) of u houdt mevrouw thuis gezelschap. Thuis kunt u ondersteuning geven bij enkele lichte taken (het mee beantwoorden van kaartjes e.d.). Dit is in overleg te bespreken. Dankzij jou kan mevrouw terug meer activiteiten buitenshuis opnemen in haar vrije tijd.

Zinvolle tijdsbesteding met meisje met beperking

8450 BREDENE

Een tienermeisje met een ernstig mentale beperking en fysieke beperkingen in de regio Bredene zoekt een vrijwilliger op woensdagnamiddag of zaterdagnamiddag. U onderneemt samen met het meisje activiteiten zoals zwemmen, naar het speelplein gaan, naar het strand... U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan de mama even worden afgelost in haar zorg.

Fietsritje of wandeling met tiener

8020 Hertsberge

Een 13-jarig meisje met een beperking in de regio Hertsberge zoekt een vrijwilliger die 1 of 2 keer per week na school of op woensdagnamiddag kan langskomen. Jullie maken samen een fietstochtje of een wandeling. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan het meisje op een veilige en aangename manier haar fysieke gezondheid verzorgen.

Gezelschap en oppas bij bejaarde dame

8020 Hertsberge

Een bejaarde dame met verminderde mobiliteit in de regio Ruddervoorde zoekt een vrijwilliger die tijdens de week of het weekend eens kan langskomen. U biedt oppas en gezelschap; u gaat wandelen met mevrouw in haar rolstoel. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan de mantelzorger van mevrouw even op adem komen.

Wandelingen met bejaarde dame

8400 OOSTENDE

Hoogbejaarde dame in de regio Oostende is op zoek naar een vrijwilliger om één namiddag per week een wandeling te maken in de buurt. Mevrouw is goed te been, maar is beginnend vergeetachtig. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw veilig buitenshuis komen.

Nachtoppas bij hoogbejaarde dame

8490 JABBEKE

Een hoogbejaarde, verwarde dame in de regio Jabbeke, is op zoek naar een vrijwilliger die wakend en geruststellend aanwezig kan zijn ’s nachts. U kan nachten doen op woensdag, donderdag of vrijdagnacht. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet, kan mevrouw thuis blijven wonen!

Nachtassistentie bij dame met verlamming

8200 Sint-Andries

Een dame van middelbare leeftijd, die verlamd is ten gevolge van een ongeval, is op zoek naar vrijwilligers die haar ’s nachts assistentie kunnen bieden. Dankzij jouw vrijwillige inzet, kan mevrouw zelfstandig thuis wonen.

Gezelschap bij bejaarde heer

8340 DAMME

Een hoogbejaarde heer met chronische aandoening, in de regio Damme, is op zoek naar een vrijwilliger op zaterdag- en/of zondagvoormiddag (voor een periode van 2 uur). U bent zorgend aanwezig en helpt mijnheer bij de maaltijd. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet wordt de familie even afgelost in haar zorg.

Gezelschap bij bejaarde heer

8800 ROESELARE

Een alleenwonende hoogbejaarde heer in de regio Roeselare, is op zoek naar gezelschap op avonden, tussen 18 en 19uur. U houdt mijnheer even gezelschap, en zorgt zo voor sociaal contact en afwisseling tijdens de lange avonduren. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet voelt mijnheer zich minder eenzaam tijdens de avonduren.

Gezelschap- dame met dementie

8840 staden

Een alleenwonende oudere mevrouw met dementie, in de regio Staden, zoekt een vrijwilliger die regelmatig oppas kan bieden. De momenten zijn onderling te bespreken. Als vrijwilliger bent u zorgend aanwezig en zorgt u mee voor een veilige thuisomgeving voor mevrouw. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw thuis blijven wonen.

Gezelschap bij oudere dame

8940 Geluwe

Een alleenwonende oudere dame in de regio Wervik is op zoek naar vrijwilligers die dagelijks in de namiddag even kunnen langskomen. Mevrouw is rolstoelgebonden. U houdt mevrouw gezelschap en neemt kleine zorgtaken op (bv. iets te drinken aanbieden). U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw zelfstandig thuis blijven wonen.

Rolstoelwandelingen

8900 Brielen

Een jonggepensioneerde dame in de regio Ieper zoekt een vrijwilliger om samen met haar in de rolstoel enkele boodschappen te doen in de buurt. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw er even tussenuit en genieten van de buitenlucht.

Gezelschap en kleine zorgtaken

8902 Hollebeke

Een ouder echtpaar in de regio Zillebeke is op zoek naar een vrijwilliger die dagelijks – of enkele dagen per week- van 19-22uur kan langskomen. Mevrouw heeft dementie. Je houdt mevrouw en mijnheer gezelschap. Eventueel neem je samen met mijnheer ook kleine noodzakelijke zorgtaken op. Door jouw vrijwillige inzet kan mijnheer de thuiszorg voor zijn echtgenote langer opnemen.

Maaltijd bij dame met ALS

8904 Boezinge

Een dame met ALS in de regio Boezinge, is op zoek naar een vrijwilliger die tweewekelijks op zondag (10-11u) kan langskomen. U helpt mevrouw bij het nemen van de maaltijd. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw zelfstandig thuis blijven wonen.

Rolstoelwandelingen

8400 OOSTENDE

Een alleenwonende, hoogbejaarde dame zoekt iemand die met haar kan gaan wandelen (in de rolstoel) of naar de markt gaat met haar. Mevrouw krijgt weinig bezoek, voelt zich heel eenzaam en kan niet goed stappen. Je kan aanwezig zijn op een namiddag tijdens de week of op donderdagvoormiddag (als het markt is). Door jouw inzet voelt mevrouw zich minder eenzaam en verdrietig.

Zorg bij kindje met handicap

9800 Astene

Een jong gezin met een kindje van twee jaar met een fysieke beperking, in de regio Deinze, is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger! Je neemt tijdelijk de zorg voor het kindje over ter ontlasting van de ouders, en dit bij voorkeur op zaterdagvoormiddag. Je maakt het verschil, want dankzij jouw vrijwillige inzet kunnen de ouders tijdelijk de zorg loslaten.

Maaltijdondersteuning

8755 RUISELEDE

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen zorgen voor maaltijdondersteuning bij ouderen of chronisch zieken in de regio Ruiselede. U gaat voor een uurtje langs bij een persoon in uw buurt die door hoge leeftijd of ziekte hulp nodig heeft bij de maaltijd. U bereidt het nodige voor (eten opwarmen, boterhammen smeren, koffie zetten...) en houdt gezelschap tijdens de maaltijd.

Maaltijdondersteuning

8750 WINGENE

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen zorgen voor maaltijdondersteuning bij ouderen of chronisch zieken in de regio Wingene. U gaat voor een uurtje langs bij een persoon in uw buurt die door hoge leeftijd of ziekte hulp nodig heeft bij de maaltijd. U bereidt het nodige voor (eten opwarmen, boterhammen smeren, koffie zetten...) en houdt gezelschap tijdens de maaltijd.

Maaltijdondersteuning

8720 DENTERGEM

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen zorgen voor maaltijdondersteuning bij ouderen of chronisch zieken in de regio Dentergem. U gaat voor een uurtje langs bij een persoon in uw buurt die door hoge leeftijd of ziekte hulp nodig heeft bij de maaltijd. U bereidt het nodige voor (eten opwarmen, boterhammen smeren, koffie zetten...) en houdt gezelschap tijdens de maaltijd.

Maaltijdondersteuning

8700 Aarsele

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen zorgen voor maaltijdondersteuning bij ouderen of chronisch zieken in de regio Tielt. U gaat voor een uurtje langs bij een persoon in uw buurt die door hoge leeftijd of ziekte hulp nodig heeft bij de maaltijd. U bereidt het nodige voor (eten opwarmen, boterhammen smeren, koffie zetten...) en houdt gezelschap tijdens de maaltijd.

Nachtoppas regio Wingene

8750 WINGENE

Een alleenwonende dame of heer in de regio Wingene-Zwevezele zoekt een vrijwilliger die mevrouw/mijnheer ’s avonds gezelschap houdt en ’s nachts aanwezig blijft. Het is onderling bespreekbaar welke nacht u opneemt. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan deze persoon thuis blijven wonen.

Nachtoppas regio Dentergem

8720 DENTERGEM

Een alleenwonende dame of heer in de regio Dentergem zoekt een vrijwilliger die mevrouw/mijnheer ’s avonds gezelschap houdt en ’s nachts aanwezig blijft. Het is onderling bespreekbaar welke nacht u opneemt. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan deze persoon thuis blijven wonen.

Nachtoppas regio Tielt

krommewalstraat 1, 8700 Aarsele

Een alleenwonende dame of heer in de regio Tielt zoekt een vrijwilliger die mevrouw/mijnheer ’s avonds gezelschap houdt en ’s nachts aanwezig blijft. Het is onderling bespreekbaar welke nacht u opneemt. U maakt het verschil, want dankzij uw vrijwillige inzet kan deze persoon thuis blijven wonen.

Oppas bij kind met beperking

Heilige Geeststraat 11, 8500 KORTRIJK

Een gezin met twee jonge kinderen in de regio Zwevegem, waarvan beide kinderen een beperking hebben, is op zoek naar een vrijwilliger op woensdagnamiddagen of tijdens schoolvakanties (onderling af te spreken). Samen met de moeder bent u aanwezig bij de kinderen. Samen maken jullie een kleine uitstap, of u helpt met enkele kleine zorgtaken (bv. de kinderen iets te drinken geven).

Rolstoelwandelingen met dame

Heilige Geeststraat 11, 8500 KORTRIJK

Een jongbejaarde dame met diverse pijnklachten, in de regio Menen, is op zoek naar een vrijwilliger. U gaat wandelen met mevrouw in haar rolstoel. Het is onderling bespreekbaar welke dag u opneemt. Dankzij uw vrijwillige inzet kan mevrouw er even tussenuit en genieten van de buitenlucht.

Gezelschap bij bejaarde dame

Sint-Rembertlaan 20, 8820 Torhout

Een ouder echtpaar in de regio Oostkamp zoekt een vrijwilliger die overdag (dagen en uren af te spreken) kan langskomen. Mevrouw kan niet alleen zijn ten gevolge van haar hulpbehoevendheid. U biedt oppas en gezelschap, neemt kleine zorgtaken op (begeleiding naar toilet...), maakt een wandeling met mevrouw in haar rolstoel… Dankzij uw vrijwillige inzet kan mijnheer er af en toe even tussenuit!

Buddy gezocht

8550 Zwevegem

Een alleenwonende volwassen man met een psychische kwetsbaarheid in de regio Zwevegem is op zoek naar iemand die hem af en toe gezelschap kan houden. Dagen en uren zijn in overleg te bespreken. U houdt mijnheer gezelschap en trekt er samen met hem eens tussenuit (wandeling, een koffie drinken...) Dankzij uw vrijwillige inzet voelt mijnheer zich minder eenzaam.

Vrijetijdsbegeleiding

8580 Avelgem

Alleenwonende (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking in de regio Avelgem zijn op zoek naar vrijwilligers. U begeleidt mijnheer of mevrouw tijdens het weekend bij een vrijetijdsactiviteit (wandelen, gezelschapsspel...). Dit kan op zaterdag of zondag, bijvoorbeeld één keer per maand (in overleg te bespreken). U draagt bij tot een zinvolle vrijetijdsbesteding!

Familiezorg West-Vlaanderen vzw is een thuiszorgdienst actief in heel West-Vlaanderen. De Oost-Vlaamse afdeling heet Thuiszorg De Zon (actief in een deel van Oost-Vlaanderen). Familiezorg West-Vlaanderen vzw organiseert thuisoppas en assistentie met vrijwilligers bij wie thuis zorg nodig heeft: jonge gezinnen met een baby, kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, ernstig zieke kinderen, chronisch zieke personen, ouderen, mensen met dementie... Familiezorg West-Vlaanderen vzw biedt geen standaardpakketten, maar warme, persoonlijke en betrouwbare zorg. Onze vrijwilligers krijgen professionele begeleiding en vorming. Familiezorg West-Vlaanderen vzw is een universele dienst en is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, levensfilosofie, ziekenfonds...

Thema's

  • Begeleiding Begeleiding
  • Communicatie Communicatie
  • Hulpverlening Hulpverlening
  • Handicap Handicap
  • Jongeren Jongeren
  • Kinderen Kinderen
  • Senioren Senioren

Mijn vestiging

Familiezorg West-Vlaanderen vzw

Biskajersplein 3, 8000 Brugge

Medewerkers

Jo Frederix

vrijwilligersverantwoordelijke

Klik om te tonen 056201548

Ellen Stevens

vrijwilligersverantwoordelijke

Klik om te tonen 050 60 99 86

Marijke Vervaeke

regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 056 20 15 48

Emily Deroo

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 050 21 41 82

Liesbeth Vroman

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 051 40 04 43

Lieve Ravelingien

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 09 371 92 27

Christian Devlies

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 059 70 69 53

Valérie Nollet

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 057 20 12 14

Nele Vandenbulcke

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 051 22 08 01

Christa Geysens

Regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 050 60 99 86

An Devriendt

regionaal diensthoofd

Klik om te tonen 050 33 65 00

Heidi Verstraete

vrijwilligersverantwoordelijke

Klik om te tonen 057 20 12 14