Volg het recenste nieuws in Neerpelt

Vorming 'Voeding voor verenigingen'

25-04-2017

Op dinsdagavond 23 mei biedt de gemeente Neerpelt i.s.m. Vormingplus Limburg twee vormingen aan aan Neerpeltse verenigingen en organisaties rond werven en behouden van vrijwilligers en promotie van je activiteiten via de UiT-databank. Wil je meer weten, kijk dan zeker verder: www.neerpelt.be/voedingvoorverenigingen. 

Doe je mee, schrijf je in via info@neerpelt.be. 

 

Week van de Vrijwilliger 2017

27-02-2017

Van 4 tot en met 12 maart is het de Week van de Vrijwilliger. De gemeente Neerpelt wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zijn we op zoek naar toffe vrijwilligersvacatures waar onze burgemeester, schepenen en personeelsleden zich voor kunnen inzetten! Post je vrijwilligersactiviteiten op deze website en misschien komen we jou binnenkort helpen!

Goesting in vrijwilligerswerk? Welkom op ons vrijwilligersplatform in Neerpelt

26-02-2017

Hoera! We zijn met volle goesting vertrokken in Neerpelt met onze ontmoetingswebsite waar inwoners, goede doelen en verenigingen elkaar beter kunnen vinden. Op deze lokale website vind je alles terug over het vrijwilligerswerk in onze gemeente. Je kan zoeken doorheen vrijwilligersactiviteiten op basis van je wensen, wanneer, waar, met wie je wil vrijwilligen of op basis van je interesses en vaardigheden. Je kunt je ook inschrijven als open vrijwilliger zodat de lokale organisaties jou terug kunnen vinden voor een helpende hand wanneer nodig.

Neerpelt geeft tips en advies voor vrijwilligers

Gratis verzekering vrijwilligerswerk

27-02-2017

Wist je dat je een gratis verzekering kan afsluiten voor de vrijwilligers die meewerken op je activiteit en zelfs voor vergaderingen? De verzekering omvat de burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand. Om in orde te zijn moet je eerst een erkenning aanvragen als organisatie (feitelijke vereniging of vzw) en vervolgens je activiteiten aangeven. De verzekeringen lopen via Belfius Verzekeringen. Meer info: http://www.limburg.be/verzekeringvoorvrijwilligerswerk